Boeketten

8
4

Boeketten

In de winkel kunt u zelf uw boeket samen stellen met een van onze gespecialiseerde bloembinders. Tevens staan er ook boeketten klaar in alle kleuren, soorten en maten. Door het dagelijkse verse aanbod bent u gegarandeerd van een kwalitatief boeket. Zie in de tekst hieronder hoe u uw boeket goed kunt verzorgen

Verzorgingstips:

  1. Laat de bloemen niet te lang droog liggen. Zet ze bij ontvangst direct in het water
  2. Snijd de stelen schuin af. Gebruik hiervoor een scherp aardappelschilmesje dat u alleen voor de bloemen gebruikt! Snijden is beter dan knippen. Met knippen knijpt u als het ware de haarvaatjes van de steel dicht. Deze kunnen hierdoor niet goed water opnemen.
  3. Haal beschadigd blad weg. Ook het blad wat in het water komt te staan. Dit gaat namelijk rotten.
  4. Zet bloemen in een schone vaas of emmer. Geen metaalachtige vazen of emmers want in combinatie met snijbloemenvoedsel geeft dit roestvorming.
  5. Zet de bloemen in een vaas met handwarm water (niet ijskoud of warm) en ververs het regelmatig. Gebruik ook snijbloemenvoedsel dat voor alle bloemen bruikbaar is.
  6. Zet de bloemen niet in de volle zon of op de tocht. Ook plaatsing in de directe nabijheid van rijp fruit en boven een warmtebron (bijv. verwarming, open haard) kan de veroudering van bloemen versnellen.
  7. Zet niet teveel bloemen in een vaas. Bloemen en stelen moeten ruimte hebben.